A legkisebbek kezdték meg az új szezont

 Kategória: Egyéb

Győr lenagyobb általános iskolai futsalsorozata visszatért! A 2019/2020-as tanévben 14 iskola 33 csapata nevezett a Nemak Kupába, amelybe Győr mellett Abdáról, Bábolnáról, Bőnyből és két szlovákiai magyar településről is jelentkeztek.

„Mikor lesz már Nemak Kupa?” – Ilyen és ehhez hasonló kérdések érték a szervezőket nap, mint nap a szeptemberi tanévkezdés óta. A diákok ebben az évben is nagy lelkesedéssel várták a legnagyobb presztízzsel bíró iskolai futsalbajnokságot, ennek pedig a szabadtéri labdarúgótornákon is rendre hangot adtak.

Szeptember 24-én, kedden reggel jött el a várva várt pillanat, a 13 játéknap közül az első, amelyen ezúttal a legkisebbek, az I. és II. korcsoport tanulói kezdték meg a versengést. Az első forduló a sok szép gól mellett máris nagy izgalmakat hozott, volt olyan találkozó, amely az utolsó másodpercekben dőlt el. A mérkőzéseknek a korábbi évekhez hasonlóan a Lukács-Nemak Sportcentrum ad otthont.

A szeptember eleji Tanévindító Vacsorán elhangzottaknak megfelelően november 5-ig lezajlanak az alapszakasz küzdelmei, majd a Nemak Kupa Karácsony és a téli szünet után, 2020. február 18. és március 31. között a rájátszás mérkőzéseire kerül sor.

A Nemak Kupa megnyerése komoly rangot jelent a fiatalok körében, de ebben a futsalbajnokságban nem csak az eredmény számít, a tavaszi Díjátadó Ünnepségen ugyanis szokás szerint minden játékos éremmel, minden csapat kupával gazdagodik majd, a résztvevő iskolai csapatok pedig a szezon során mezeket vagy nadrágokat kapnak ajándékba.