Belevágtunk a közepébe

 Kategória: Egyéb

A III. és a IV. korcsoport mérkőzéseivel szeptember utolsó keddjén megkezdődött a Nemak Kupa 2018/2019-es idénye, amely március végéig 35 csapat számára nyújt sportélményt hétről hétre.

Az idén is nagy várakozás előzte meg a győri és Győr környéki általános iskolások számára kiírt futsalbajnokságot, amelynek ezúttal már két felvidéki résztvevője is van. Szeptember 26-án elrajtolt a sorozat az első játéknappal, amelyet 17 további követ.

A gyerkőcök mellett a felkészítő tanárok is szívesen térnek vissza a Lukács-Nemak Sportcentrumba, ahogyan azt Kovács Béla, a Győri Fekete István Általános Iskola testnevelő tanára is elmondta: „Hetek óta kérdezgetik a gyerekek, hogy mikor kezdődik már a Nemak Kupa. Az elsősöktől a nyolcadikasokig mindenki arra kíváncsi, az ő korosztálya mikor kerül sorra. A mérkőzések mellett a karácsonyi ajándékokat is nagyon várják, mi pedig ilyen jó hangulatban szívesen kísérjük el őket a meccsekre és a többi, a kupához kapcsolódó rendezvényre.”

Az első forduló ennek megfelelően lendületes játékot hozott, a nagy iram mellett a látványos megoldások és természetesen a gólok sem maradtak el: a 12 mérkőzésen összesen 83 találat született.

A csapatokat szokás szerint különbusz szállítja a saját iskolájuktól a meccsek helyszínéig és vissza, a Nemak Győr Kft. emellett sportfelszerelésekkel ajándékozza meg a fiatalokat a szezon során. A november végéig tartó őszi szezont követően a Nemak Kupa Karácsony zárja majd a 2018-as naptári évet.