Csak az utolsó meccsek döntöttek

Kategória: Egyéb

Mindhárom érintett korcsoportban maradt izgalom az alapszakasz végére, az egyikben két mérkőzéssel a vége előtt négy csapat állt azonos pontszámmal.

Az idei szezontól a Nemak Kupa II., III. és IV. korcsoportjában két csoportban zajlottak az alapszakasz küzdelmei, így már novemberben óriási téttel bíró mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi.

Az I. korcsoportban összesen hat csapat vesz részt, így ott tavasszal sincs Felső- és Alsóház. A Szabadhegyi 1-es csapata kiemelkedik a mezőnyből, eddig mind az öt meccsét megnyerte.

A II. korcsoportban már két hatosra lett szétszedve a 12 csapat, ahonnan az első három-három jutott a Felsőházba. Az A-csoportban a Szabadhegyi 1 és a Fekete magabiztosan harcolta ki a továbbjutást, az ETO Reménységek viszont óriási szerencsével ment tovább: az Arany Iskola az utolsó mérkőzésen az addig nyeretlen Radnóti ellen szenvedett vereséget. A B-csoportban a Kölcsey 1, a Gyárvárosi és az Audi végzett az első három helyen.

A III. korcsoport utolsó őszi játéknapja alakult a legizgalmasabban: az A-csoportból a Győrzámolyi Iskola és a Fekete 1 simán továbbjutott, az Arany, az Audi, a Gyárvárosi és a Kazinczy viszont két mérkőzéssel a vége előtt egyaránt 3 ponttal állt. Végül a Kazinczy örülhetett, mivel az Audi és a Gyárvárosi döntetlenje után győzni tudott az Arany ellen. A B-csoportban tisztábbak voltak az erőviszonyok, a Kölcsey, a Szabadhegyi és a Fekete 2 jutottak tovább.

A IV. korcsoportban a Fekete 1, a Gyárvárosi és a Kazinczy könnyedén biztosította helyét a Felsőházban, a Fekete 2, a Győrzámoly és a Dunaszerdahelyről érkező Szabó Gyula Alapiskola pedig további két helyért csatázott. A versenyből végül az A-csoportban szereplő, az utolsó játéknapot csak távolról követő győrzámolyiak jöttek ki vesztesen, az eredmények alakulása miatt ugyanis ők lettek a rosszabb csoportharmadikak.

A tíz induló csapatból hatodik legjobbként így az alsóházi első helyért küzdhetnek, amelyet három, rájátszásbeli győzelmükkel már meg is alapoztak.