Egyesített erőkkel

Kategória: Egyéb

A NEMAK Győr Kft., a Lukács DSE és az ETO FC Győr együttműködésében szervezett általános- és középiskolai futsal bajnokságok idén több, mint 700 gyermek állandó megmérettetését és sportolását biztosítják Győrben.

Győr városában immáron több mit öt éves múltra tekintenek vissza azok az iskolai futsalbajnokságok, amelyet a jelen együttműködés partnerei szerveznek. A Lukács iskola sportegyesülete, a Lukács DSE, illetve az ETO Futsal és Futball Club évek óta fontos szereplői a győri iskolai tömegsport szervezésének, összefogásának. Az általuk szervezett bajnokságok, általános és középiskolai szinten, több mint 20 iskola, évente több száz tanulóját, diákját mozgatták meg rendszeresen. Mint a győri fiatalok sportjára, a sportolási lehetőségek megteremtésére kiemelten figyelő vállalat pedig, a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. kezdetektől fogva kiemelt támogatója ezeknek a versenysorozatoknak.

Az egész tanévet átölelő bajnokságok olyannyira sikeressé és szeretetté váltak az iskolák által, hogy volt idő, hogy akár párhuzamos bajnokságok is zajlottak a városban. Ez azonban problémákat is felvetett. A szervezők folyamatosan figyelemmel kísérték a résztvevők visszajelzéseit, akik részéről rendszeres észrevétel volt, hogy mind a pedagógusok, mind pedig a diákok leterheltsége miatt ésszerűsíteni szükséges a versenyeket, illetve az éves versenynaptárat, mivel sok esetben előfordult, hogy ugyanazok a tanulók több bajnokságban is szerepeltek és a csapatok mozgatása, kísérése is nehézségekbe ütközött.

Ezt végig gondolva kezdtek háromoldalú egyeztetést a partnerek az előző versenyévad végén, hogy 2016 őszétől kezdődően összehangolják és összekapcsolják a versenysorozataikat, megszűntetve ezzel a párhuzamosságokat, viszont ezzel egy időben teljesen tiszta viszonyokat teremtenek a szervezés felelősségi viszonyaiban.

A feladatlehatárolás értelmében az általános iskolai bajnokság szervezési és lebonyolítási feladatainak joga és felelőssége a Lukács DSE-é. Az általános iskolai bajnokság, amely a Nemak Győr Kft. teljes körű támogatását élvezi, így idén is Nemak Kupa néven kerül megrendezésre és a Lukács-Nemak Sportcentrumban kerül lebonyolításra. Az általános iskolásokat továbbra is buszos utaztatással segítik a szervezők a verseny helyszínére jutásban.

Az Arrabona-Med Kft nevével fémjelzett középiskolai bajnokságot viszont teljes joggal és felelősséggel ez ETO Futsal és Futball Klub bonyolítja le. A bajnokság mérkőzéseinek a Magvassy sportcsarnok ad majd helyszínt.
Mindkét bajnokság szervezői tisztelegnek Dr. Szűcs Jenő, az ETO egykori orvosának emléke előtt. A legendás „Bomba” neve mindkét versenysorozat hivatalos megnevezésében megjelenik. Az együttműködő partnerek kiemelten figyelnek arra is, hogy a bajnokságok révén egy igazi futsalos utánpótlás és iskolai közösség alakuljon ki Győrben. Ennek érdekében mind a Nemak Kupa esetében hagyományos karácsonyi ünnepséget, mind a két kupa eredményhirdetését összekapcsolják, és együtt bonyolítják le a két bajnokságban részt vevő több mint 20 iskola, összesen mintegy 750 tanulójának, diákjának.