Elkészült az új idény sorsolása

 Kategória: Sorsolás

A korábbiaknál nagyobb létszámban érkeztek nevezések a Nemak Kupa iskolai futsalbajnokságba. A 2015/2016-os szezont 15 iskola 34 csapata, várhatóan mintegy 350 diákot megmozgatva fogja teljesíteni.

Az első játéknapon, 2015. szeptember 29-én, kedden a III. és IV. korcsoport tanulói, vagyis a felső tagozatos általános iskolások lépnek pályára. Ebben a két korosztályban, valamint a II. korcsoportban tavasszal alsó- és felsőházi rájátszás dönt majd a helyezések végső sorrendjéről. A tavalyi szezonhoz képest változás, hogy ezúttal az alsóházi helyezettek is külön díjazásban részesülnek majd.

Érdekesség, hogy az általános iskolások valamennyi korosztályában van olyan iskola, amelyik több csapattal is elindul. A felsősöknél a Fekete Iskola két-két csapatot nevezett be, az alsósoknál pedig a Szabadhegyi Iskola amellett, hogy mindkét korosztályban egy-egy saját csapattal is részt vesz, a Radnóti Iskolával közösen is beadta nevezését.

A középiskolásoknál minden eddiginél nagyobb mezőny gyűlt össze, immár hét iskola diákjai versengenek a bajnoki címért. Az V-VI. korcsoport küzdelmei 2015. október 20-án indulnak, a legutóbbi ezüst- és aranyérmes Lukács és Deák Iskola rangadójával, majd ezen a napon csap össze egymással a Nemak Kupa keretein belül először a Révai és a Kazinczy.

A Nemak Kupa 2015/2016-os idényének teljes sorsolása honlapunkon játéknapokra lebontva megtalálható.