Fordult a kocka az alapszakasz végén

 Kategória: Egyéb

A III., majd a II. korcsoportban is lejátszotta mindenki a hátralévő két mérkőzését, ezzel kialakult a rájátszás mezőnye.

A III. korcsoportban a Fekete két csapata, valamint a Szabadhegyi már kényelmes helyzetből várhatta az alapszakasz utolsó napját, az igazi kérdés az volt, hogy a Gyárvárosi és a győrzámolyi Petőfi Iskola közül ki jut a Felsőházba. A két csapat párharcát rendkívül kiélezett küzdelemben a Gyárvárosi nyerte, a győrzámolyiak, illetve a forduló előtt halvány reményekkel érkező Audi Iskola pedig az Alsóházban folytathatja.

A II. korcsoportban azonban éppen ez a két csapat lett a nagy nyertese az utolsó alapszakasz-fordulónak. A Fekete Iskola már korábban, a Móricz pedig a játéknap elején megszerzett döntetlennel biztosította rájátszásbeli kedvező pozícióját, így két hely volt még kiadó. A 3. helyre – a címvédő Kölcseyt megverve – a győrzámolyiak értek oda, miközben a Szabadhegyi egy döntetlennel és egy győzelemmel feljött a 4. helyre, biztossá téve egyben azt is, hogy a tavalyi bajnok ezúttal az Alsóházba kerül. Az utolsó találkozón azonban a Kölcseyt az Audi Iskola is megverte, ezzel egyetlen ponttal visszaelőzte a Szabadhegyit és bejutott a Felsőházba.

A III. korcsoport rájátszása március 9-én, szerdán, a II. korcsoport rájátszása pedig április 5-én, kedden lesz. A Felső- és az Alsóházban egyaránt tiszta lappal indul minden csapat.