Hat csoport, öt győztes

 Kategória: Eredményhirdetés

Ebben a tanévben is kiegyenlített küzdelmet hozott a Nemak Kupa versenysorozata, amelyen a Fekete Iskola duplája mellett a Kölcsey és az Arany a Felső-, a Radnóti és a Váci az Alsóházban szerezte meg az egyik bajnoki címet.


Tizenhárom iskola 35 csapata vett részt Győr egyetlen általános iskolai futsalbajnokságában, amelyre szokás szerint a megyeszékhelyen, sőt az országhatáron kívülről is neveztek iskolák. Egyikük, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola végig versenyben is volt az első helyért, végül a IV. korcsoport Felsőházának harmadik helyén végzett.

A tanulók és pedagógusaik körében egyre nagyobb rangot kivívó sorozat legizgalmasabb bajnoksága ezúttal a II. korcsoporté volt, ahol a győztes Arany Iskola és a mögötte végző Gyárvárosi, Fekete, Audi, Szabadhegyi négyes között összesen négy pont különbség alakult ki a végére. Hasonlóan szoros volt a III. korcsoport Alsóházi rájátszása, ahol az első három helyezett (Radnóti, Móricz, Bőny) azonos pontszámmal végzett. Itt a gólkülönbség rangsorolt.

Az I. korcsoportot magabiztosan nyerte a Kölcsey, a Szabadhegyi és az Audi Iskola előtt, a III. korcsoport Felsőházában viszont egyetlen mérkőzés döntött a bajnoki címről – ezen a Fekete Iskola 2-es csapata 3-2-re legyőzte a Kölcseyt. A legnagyobb különbség ezúttal a IV. korcsoportban alakult ki, ahol a Felsőházban a Fekete 1, az Alsóházban a győrszentiváni Váci Iskola győzött nagy fölénnyel.

A legnagyobbak utolsó fordulóját hagyományosan a Díjátadó Ünnepség követte, ahol a Lukács DSE és a Nemak Győr Kft. képviselőinek megnyitója után a komáromi Street Generations utcaisport-bemutatója következett. Ezután a serlegek és érmek átadása következett, amelyből szokás szerint mind a 35 csapatnak és mind a 400 gyerkőcnek jutott.

A Nemak Kupa a tervek szerint 2019. szeptember 24-én, kedden folytatódik állandó helyszínén, a Lukács-Nemak Sportcentrumban.