Indul az újabb szezon

Kategória: Egyéb

A NEMAK Győr Kft. és a Lukács DSE együttműködésében szervezett általános iskolai futsalbajnokság ismét közel 500 gyermek állandó megmérettetését és sportolását biztosítja Győrben.

Töretlen a népszerűsége a győri és Győr környéki általános iskolák között a Nemak Kupának. Az immár negyedik alkalommal a Lukács-Nemak Sportcentrumban rendezendő futsalbajnokságra a tavalyihoz hasonlóan mintegy 40 csapat adta le a nevezését. A tíz győri iskola (Arany, Audi, Fekete, Gyárvárosi, Kazinczy, Kölcsey, Móricz, Radnóti, Szabadhegyi, Váci) mellett Győrzámolyról, Bőnyről és még a felvidéki Dunaszerdahelyről is visszatérnek a diákok.

A bajnokság szervezői továbbra is tisztelegnek Dr. Szűcs Jenő, az ETO egykori orvosának emléke előtt. A legendás „Bomba” nevének megjelenítése mellett az ETO futsalcsapatainak részvétele több korcsoportban is folytatódik. A középiskolások futsalbajnoksága idén is a Nemak Kupától külön, az ETO Futball és Futsal Kft. szervezésében történik.

A Nemak Kupa lebonyolításának részleteiről a hagyományoknak megfelelően egy közös tanévindító vacsorán tájékoztatták az intézményvezetőket és a testnevelő tanárokat a Nemak Győr Kft. és a Lukács DSE képviselői. A négy korcsoport küzdelmei a kisebbeknél körmérkőzéses, a nagyobbaknál alapszakaszt követő rájátszásos rendszerben zajlanak majd. A diákokat továbbra is különjárati buszok szállítják a helyszínre, a mérkőzések mellett pedig a Nemak Kupa Karácsony és a Díjátadó Ünnepség is a program része maradt.

A minden évben magas színvonalú és kiegyenlített küzdelmet hozó versenysorozat végén továbbra is valamennyi játékos éremmel távozhat majd, emellett mezekkel, nadrágokkal támogatja a résztvevőket a Nemak. A karácsonyi ünnepség mellett ezúttal már az ősszel ajándék várja az iskolákat, 300 Mobilis természettudományos bérlet formájában. Folytatódik a pályaorientációs roadshow is, amelyben a 7-8. osztályosok ismerkedhetnek meg a Nemak munkafolyamatainak tudományos alapjaival.

A Nemak Kupa küzdelmei szeptember 26-án kezdődnek, a nyitófordulótól november végéig, majd februártól áprilisig minden kedden újra gyerekzsivaj járja majd át a Lukács Iskola udvarát. Az előző tanévben a négy korcsoportban négy végső győztest avattunk: az 1-2. osztályosok között a Szabadhegyi, a 3-4. osztályosok versenyében a Kölcsey, az 5-6. osztályosoknál a győrzámolyi Petőfi, a 7-8. osztályosok küzdelmeiben pedig a Gyárvárosi Iskola a címvédő, őket próbálják a többiek letaszítani a képzeletbeli dobogó tetejéről.