Sajátos díjátadóval zárult a Nemak Kupa

 Kategória: Egyéb

Az utolsó fordulókhoz hasonlóan a Díjatadó Ünnepséget sem tudtuk megrendezni, de a serlegek, érmek és különdíjak eljutottak az iskolákhoz.

Többszáz gyerek, izgalmas fellépők, tapsvihar a helyezetteknek – a koronavírus-járvány miatt ezekre nem kerülhetett sor 2020 tavaszán. A Nemak Kupában induló játékosok és csapatok díjazása azonban teljesen így sem maradt el, mégha meglehetősen különös körülmények között is történt minden.

A versenysorozat végeredménye sajnálatos módon már márciusban kialakult, a különdíjasok névsorát pedig ezúttal nem az ünnepségen, hanem május végén, emailben hirdettük ki. Cikkünk végén az ő névsoruk is olvasható, gratulálunk mindegyiküknek!

A felkészítő tanárok az elmúlt napokban egyenként érkezve, a Lukács Iskolában vehették át az iskoláikat megillető díjakat a Nemak Győr Kft.-t képviselő Szilasi Péter Tamástól, valamint a főszervező Pozsonyi Márktól. A tanárok elmondták, elsősorban a végzős diákok miatt volt fontos, hogy még ebben a tanévben kiosztásra kerülhetnek az érmek és a különdíjak.

A díjak átadása mellett egy szomorú hírt is közölnünk kellett: a Nemak Kupa ebben a formájában ősszel várhatóan nem folytatódik, egy kisebb megszakítás után azonban 2021-ben remélhetőleg visszatér a versenysorozat.

 

A különdíjasok névsora:

I. korcsoport:
Gólkirály: Hatos József (Kölcsey)
Legjobb kapus: Kovács Zsombor (Abda)
Legjobb játékos: Vesztergom András (Szabadhegyi)

II. korcsoport:
Gólkirály: Schreiber Noel (Gyárvárosi), Varju Nataniel (Szabadhegyi)
Legjobb kapus: Kocsis Botond (Audi)
Legjobb játékos: Gyécsek Balázs (Bábolna)

III. korcsoport:
Gólkirály: Kern Dániel (Gyárvárosi)
Legjobb kapus: Kocsis Botond (Kölcsey)
Legjobb játékos: Zója-Katona Márk (Fekete 1)

IV. korcsoport:
Gólkirály: Kulcsár Martin (Váci)
Legjobb kapus: Gruttó Bence (Fekete 1)
Legjobb játékos: Reizinger Kevin (Arany)