Tanévnyitó vacsora fontos döntésekkel

 Kategória: Egyéb

A 2014/2015-os szezon tapasztalatairól, valamint a 2015/2016-os szezon lehetőségeiről beszélgettek a Nemak Kupában résztvevő iskolák vezetői és tanárai, valamint a Nemak Győr Kft. képviselői.

Miután Matina Károly, a Nemak Kupa elnöke megnyitotta az estét, David Toth, a Nemak Győr Kft. vezérigazgatója, valamint Rákóczi Tibor, a Lukács Iskola igazgatója köszöntötték a megjelenteket. Ezt követően Pozsonyi Márk tartott prezentációt az előző tanév tanulságairól és a következő idény várható lebonyolításáról.

Az este folyamán fontos kérdésekről is döntés született. A jelenlévők egyhangú többséggel megszavazták a felső- és alsóházi díjazásnak azt a formáját, hogy minden csapat kapjon serleget, a mezőny első felébe tartozók arany-, a második felébe tartozók ezüstszínűeket.

Az előadások sorát Taligás Ildikó zárta, aki arról beszélt, hogy a már hagyományosnak tekinthető pályaválasztási prezentációban új partnere lett a Nemaknak. Az együttműködésben résztvevő általános iskolák 8. osztályos diákjai az ősz folyamán újdonságként a Mobilis interaktív bemutatóján is részt vehetnek.

Az este hivatalos részét követően egy jazz zenekar műsora mellett, állófogadásos vacsora közben beszélhették meg a résztvevők a következő szezon még nyitott kérdéseit. A játéknapok egyeztetése mellett tisztázásra került egy újabb fontos szabály is: az idei versenykiírás alapján túlkoros leány játékosok szerepeltetése megengedett, de csak egy évvel lehetnek idősebbek a korcsoportnál, amelyben indulnak.